Fotoalbum

Nr 9. Smykkeplade/Broche af forgyldt bronze. Beskrivelse: Yngre bronzealder (800-400 f. Kr.). Dyrefigur fundet i bronze ved Århus. Nåleanordning var tydelig at se på bagsiden og figuren har uden tvivl været båret til pynt.

Nr 9. Smykkeplade/Broche af bronze. Beskrivelse: Yngre bronzealder (800-400 f. Kr.). Dyrefigur fundet i bronze ved Århus. Nåleanordning var tydelig at se på bagsiden og figuren har uden tvivl været båret til pynt.

Nr 11. Smykkeplade/Broche af forgyldt bronze. Beskrivelse: Mandsmaske fra Vimose Beskrivelse Mandsmaske (beslag) af forgyldt sølv fra Vimose, Næsbyhoved-Broby sogn. yngre romersk jernalder.

Nr 12. Kniv af bronze, m/ original æske.

Nr 13. Miniature sværd af bronze. Beskrivelse: Miniaturesværd fra Egerup Mose Beskrivelse Miniaturesværd, yngre bronzealder, Egerup Mose, Boeslunde sogn, Slagelse Herred, Sorø Amt. Knive og miniaturesværd af denne type blev brugt som gravgaver til de betydningsfulde i samfundet. Virkelige sværd og knive har været for kostbare at medgive de døde i graven, så i stedet udførte man små modeller som denne.

Nr 13. Miniature sværd af bronze med brochenål / slipsenål. Længde 99 mm.

Nr 14. 3 stk. Knive af bronze, alle udført af Kay Bojesen med forskellige stempler.

Nr 15. Miniature sværd af bronze. Beskrivelse: Miniaturesværd af bronze fra Kjeldbymagle, Keldby sogn. Knive og miniaturesværd af denne type blev brugt som gravgaver til de betydningsfulde i samfundet. Virkelige sværd og knive har været for kostbare at medgive de døde i graven, så i stedet udførte man små modeller som denne.

Nr 16. Miniature sværd af bronze.

Nr 17. Kniv af bronze, begge udført af Kay Bojesen med forskellige stempler.

Nr 18. Miniature sværd af bronze.

Nr 18. Miniature sværd af bronze med brochenål / slipsenål.

Nr 19. Miniature sværd af bronze.

Nr 19. Miniature sværd af bronze med brochenål / slipsenål.

Nr 20. Miniature sværd af bronze med brochenål / slipsenål

Nr 20. Miniature sværd af bronze med brochenål / slipsenål

Nr 21. Thorshammer af sterling sølv. Beskrivelse: Lille Thorshammer fra den sene vikingetid. Hammeren, som er fundet ved Mandemark på Møn, blev brugt som smykke og amulet af folk i hedenskabets sidste periode. Da de kristne brugte et kors som symbol, anvendte hedningerne istedet den kraftfulde gud Thors hammer som deres symbol. Hammeren tilhørte Odins søn Thor, som brugte den i sin kamp mod Jætterne. Den ramte altid sit mål og vendte tilbage til ham! Originalen er udstillet på Nationalmuseet i København.

Nr 22. Thorshammer af sterling sølv. Beskrivelse: Thorshammer af sølv fra vikingetiden fra omkring år 1000. Fundet ved Rømersdal på Bornholm. Da de kristne brugte et kors som symbol, anvendte hedningerne istedet den kraftfulde gud Thors hammer som deres symbol. Hammeren tilhørte Odins søn Thor, som brugte den i sin kamp mod Jætterne. Den ramte altid sit mål og vendte tilbage til ham! Originalen er udstillet på Nationalmuseet i København.

Nr 22. Thorshammer af sterling sølv, med en ekstra ring.

Nr 22. Thorshammer i forgyldt sterling sølv.

Nr. 23. Syring i sølv - formentlig benyttet til at beskytte fingeren under syning af håndarbejde. Stemplet : NM Kopi, Sterling og bøjelogoet.

Nr. 23. Syring i sølv - formentlig benyttet til at beskytte fingeren under syning af håndarbejde. Stemplet : NM Kopi og bøjelogoet.

Nr. 23. Syring i forgyldt sølv - formentlig benyttet til at beskytte fingeren under syning af håndarbejde. Stemplet : NM Kopi, Sterling og bøjelogoet.

Nr 24. Fingerring af sterling sølv. Beskrivelse: Ormehovedringen er fra den yngre romerske jernalder, og blev fundet i guld i en rigt udstyret grav i Nordrup ved Ringsted. Ringen kaldes en ormehovedring efter de stiliserede slangehoveder, der afslutter ringens frie ender. Ormehovedringene synes udelukkende at være båret af de mennesker, der hørte til jernalderens høvdingeslægter. Originalen er udstillet på Nationalmuseet i København.

Nr 51. Hattespænde af sterling sølv.

Nr 53. Hattespænde af sterling sølv.

Nr 55. Hattespænde af sterling sølv.

Nr 56. Forklædesmykke.

Nr 56. Forklædesmykke, magen til det forrige bare set bagfra.

Nr 57-58-59. Tom æske til, snøreringe af sølv " Løvemaller "

Nr 58-59. Manchetknapper, snøreringe af sølv " Løvemaller "

Nr 100. 4 stk. Kors af sterling sølv, alle udført af Kay Bojesen med forskellige stempler. Beskrivelse: Hængekors med kristusfigur fra ca. 1000 e.Kr. Efter skik og brug i romansk tid er Kristus fremstillet som verdens hersker med krone på hovedet. Det er uvist, hvor smykket er fundet, men det originale hængekors er udstillet på Nationalmuseet i København.

Nr 101. Jerusalemkorset af sterling sølv. Har tidliger været forgyldt. Beskrivelse: Korsfarertiden (1050-1250 e. Kr.). Fundet ved Henne, Varde. Jerusalems Kors. Symboliserer kristendommens udbredelse til de fire verdenshjørner. Korset blev et religiøst symbol i Danmark, samtidig med at den kristne tro blev folkereligion, dog var det i en periode ikke ualmindeligt, at man både bar kors og Thorshammer som en ekstra sikkerhed.

Nr 103. Tom æske til "Hængekors af guld " Kopien : Sølvforgyldt. Ældre middelalder. Findested : Skaane.

Nr 103. Hængekors af guld. Kopien : Sølvforgyldt. Ældre middelalder. Findested : Skaane. I orginal æske.

Nr 104. Smykkeplade/Broche af forgyldt bronze, begge udført af Kay Bojesen med forskellige stempler.

Nr 106. Vedhæng af bronze.

Nr 107.

Nr 109. Kniv af bronze. Beskrivelse: Bronzekniv med greb formet som kvindehovede, Br.a. Javngyde, Århus Amt.

Nr 110. Bronzenål. Beskrivelse: Elegant bronzealdernål fra den sene bronzealder, ca. 600-500 f.Kr. Nålen, der er afsluttet i et menneskehoved, er fundet som gravgave i en urnegrav ved Horne på Fyn. Originalen er udstillet på Nationalmuseet i København

Nr 108. Meget sjælden, kom vist aldrig i produktion og kendes kun i 3 eksemplar.

Nr 21. Thorshammer med kæde og runer indhugget i hammeren. Runerne er oversat til "Ulla Uint" det giver ikke helt mening, men måske det er navnet på tidliger ejer. Kun stemplet med Bøjelogoet.

Nr 104. Smykkeplade/Broche af forgyldt bronze. Stemplet : NM kopi samt bøjen.

Museumskopier udført af K.B. i samarbejde med Nationalmuseet.

Arne Fredens 13.05.2016 10:31

hvor skal jeg kunne finde logo/stempel. med lup er det ikke muligt. hvor stor er mærkningen?

Henrik 13.05.2016 16:23

Send mig en mail på legoogdiv@gmail.com så sender jeg nogle billeder og det er nemmere at skrive sammen der, da det er begrænsning på tegn her. Mvh Henrik

Arne Fredens 12.05.2016 09:31

Jeg har en enhed svarende til dit nummer 19, men uden nål eller antydning af, at der har været en sådan. Længde 8 cm og uden NM kopi mærkning. er det en KB?

Henrik 12.05.2016 17:41

Nr 19 er lavet både med/uden nål, hvis man skal være sikker på at der er en KB så skal den have hans logo/stempel, det er typisk meget småt.
Send gerne billeder

Freddy 21.11.2015 13:48

Har lige opdaget, at jeg, måske, har et par varianter, som I ikke har.
Hvordan er kniv nr. 14 stemplet?
Er en variant med et andet KB stempel interessant?

| Svar

Nyeste kommentarer

02.12 | 07:55

Den er ikke til salg. 😁

01.12 | 22:35

Er den til salg ☺️

17.11 | 23:09

Hellö!
Is it for sale?

22.10 | 20:24

Hej. Nej desværre ikke. Mvh